top of page
Search

Misbrug og tavshed?


Jeg genkender dem godt - de ukendte og de kendte, som misbruger alkohol og narko, eller "bare" tager psykofarmaka for at kunne "klare presset". Men det er et kæmpe tabu at "sætte navn på". Alle i den tætte kreds er bange for at stå frem og sætte navn på de personer, som er ustabile mentalt og mere eller mindre syge fysisk. Jeg genkender coachen og meditationsguruen der kører spritkørsel, erhvervscoachen med stress som speciale, som dulmer med rigelig rødvin, sangerinden der tager coke, men fremstår som " en god engel", den glade skuespiller som "slås med helbredet", kendis kokken som krydrer sig med coke, skuespilleren som dulmer med stærk medicin, musikeren hvis øjne fortæller at heroin er i blodet. Alkoholen er for nogle et must til at falde ned på efter at have været på jobbet. Andre søger lægen for at få dope.

En del står frem. Og viser på den måde, at det er noget skidt.

Men problemet ligger et helt andet sted.

Problemet er de mange "kendte misbrugere" som med deres kollegers og venners beskyttelse bliver hængende i misbruget. De er ilde stedt.

Når omgivelserne BESKYTTER misbrugeren, er han/hun i stor fare for at dø af sit misbrug. Det er stoffer, alkohol og psykofarmaka, der dræber! Så tilllader omgivelserne med "misforstået omsorg," at misbrugeren fortsætter; så har man IKKE forstået misbrugets dna. BENÆGTELSE er kodeordet! En misbruger synes sjældent selv, at der er et problem?

Tænker DU, at det kun er andre end dem, som du kender, der handler i rendestenen? - Ja så tager du fejl. Lige nøjagtig den misbruger , som du "holder hånden over", i privatlivets navn, er måske den person, som havner i statistikken over de tusindevis, der dør årligt af narkotika, alkohol og/eller lægeordineret psykofarmaka.

En misbruger har brug DIN hånd til at bryde den onde cirkel

Jeg har haft fornøjelsen af at hente adskillige direkte fra Istedgade til behandling, både kendte og "naboens datter eller søn". Og ingen har klaget over at blive FRI af misbruget.

Nu er jeg aktiv i arbejdet med misbrugere og hjemløse i Los Angeles. Og tro mig - her er det ganske almindelige mennesker, som OGSÅ er havnet i skidtet.

Mester kokken - modellen - healeren og naboens datter........endt i Skid Row. Det var bestemt ikke planlagt, men misbrug tog over og stjal talentet og værdigheden.

Istedgade og Skid Row er befolket af sønner og døtre.......af forældre som helt sikkert ikke har ønsket, at dette var endestationen for deres børn. Bare en eller anden havde grebet ind ?

For hver og en misbruger, om vedkommende sejler rundt i Istedgade eller mentalt sejler rundt veletableret og "beskyttet " af "gode omsorgsfulde" kolleger eller venner, ja så er der pårørende, som mærker kærlighedens smerte og magtesløshed.

Selv den mest "veletablerede misbruger" forårsager smerte hos sine pårørende og der er ofte børn der er bekymrede?

Så STOP med i "den misforståede omsorgsfuldheds" navn at holde hånden over en misbruger. Misbrugeren har BRUG for DIT MOD til at bryde magtesløsheden og afhængigheden. Uanset om "stoffet" er alkohol, narko eller lægeordineret psykofarmaka.

Måske er det dit barn, din mor, din far eller søster og bror, der havner i suppedasen. Det er levende mennesker oftest fra almindelige familier, som træder kanyler og lortet fladt i Istedgade eller fylder dødsstatistikkerne og de psykiatriske hospitaler.

Sæt navn på - uden fordømmelse - men med et ønske om at misbrugeren skal være RASK - UDEN medicin, alkohol og narko.

Her er kokken, modellen, healeren og naboens datter - endt i Skidrow.

P.S. det var formentlig IKKE planlagt

Kok i Skid Row

Model endt i Skid Row

Healeren endt i Skid Row

Naboens datter - uden sko i Skid row


45 views0 comments
bottom of page