top of page
Search

R.I.P Henriette Zobel. Du er nu i paradis - for i helvede har du været.


Du råbte om hjælp, men ingen hørte dig; eller rettere de MISFORSTOD dig. De så ikke, hvad du i virkeligheden havde brug for. Du fremstod så god og rigtig. Men det var ikke hele sandheden.

Måske ville du ikke have hjælp. Det vidste kun du.

Der har været mest fokus på dine gode sider. Og det er desværre det værste for en misbruger. Dine "værste sider " fik ikke meget fokus. Og det holdt måske liv i dit misbrug.

Man kan ikke løse et problem, hvis man ikke kan se det.

Og din egen benægtelse og manglende erkendelse af dine svigt og dit selvbedrag, blev desværre pakket ind i andres rosende velsignelser af din spirituelle, kærlige personlighed.


Kære Henriette. Jeg er sikker på, at du også var et godt menneske. Og det er fantastisk, at så mange mennesker; især kendisser, står frem og hylder dine gode personlige egenskaber.

Men Henriette med den charmerende, gode, spirituelle, kærlige personlighed, som vi møder i pressen, havde også en anden "personlighed".


Denne anden personlighed var alkoholikerens personlighed. Godheden og tanken for andre blev erstattet af egocentrering, hvor dine behov for alkohol kom før kærligheden til dine sønner. Du oplevede, at livet var hårdt for dig og du brugte det som undskyldning for at drikke, upåagtet, at dine sønner og familie og venner ville blive fortvivlede.


Kærligheden og spiritualiteten, som du talte så varmt om, blev erstattet af fokus på dine egne behov for alkohol, som kom først.


Uendelig misbrug af andre menneskers tid og rummelighed. Evindelig klynk og higen efter medlidenhed og forståelse for, hvorfor du igen faldt i.

Manipulationer med charmerende fremtræden med kendisser på den røde løber.

Du kørte spritkørsel midt i byen, du var deprimeret! Var dine sønner stolte af dig? Eller var det flovt overfor deres venner.

Du drak, da de mistede deres far, fordi du havde sorg.


Du stod frem i pressen, holdt foredrag om misbrug på det mondæne hotel D'Angleterre.


Du indrømmede, at du var alkoholiker. Men du accepterede det aldrig, for så havde du sat handling på og havde gjort, hvad der var nødvendigt for at være alkoholfri.


Du dækkede elendigheden med perfekt "damage kontrol" i form af spiritualitet, åndelighed og gurudyrkelse og undervisning i meditation. Men du "gik i seng med fjenden", alkoholdjævlen fik din omfavnelse.

Du lyttede til aben på din skulder, som hviskede ustandselig, at det var synd for dig.


Dine efterladte vil bekymre sig, om "de gjorde nok for dig". Skyldfølelse blandet med sorg og måske lettelse over, at du ikke længere plager dig selv og andre.


Jeg ved ikke, om du ville være alkoholfri. Måske var dine undskyldninger for at drikke for massive.

Rygklappernes rosende forståelse for din adfærd og selvbedrag har bestemt IKKE bidraget til, at du så dig selv i rette perspektiv og at du indså, hvad du udsatte dig selv og andre for.


En alkoholiker er selvfølgelig OGSÅ et godt menneske. Men UNDLADER omgivelserne, at påtale alkoholikerens egocentrering, svigt af børn og familie, misbrug af andres tid og omsorg, selvbedraget, og de urealistiske undskyldninger for at drikke; ja så indser alkoholikeren sjældent behovet for at blive ædru.


Kære Henriette, sønner og venner og familie. Alkohol er en forfærdelig fjende. Mange dør hver dag af misbrug. Jeg taler af erfaring. Jeg har mistet en halvsøster, en bror og min datters far/ex-mand, til misbrug.

Skal Henriettes død have bare lidt mening; ja så skal hun og hendes misbrug sættes i rette perspektiv.

En alkoholiker svigter sine kære, misbruger sine venner, vækker sorg og bekymring hos familien, lyver, manipulerer og lever i et selvbedrag. Men er også et menneske med kvaliteter.

Man kan KUN løse et problem, hvis man kan se, mærke og føle det.

Elendigheden skal ikke pakkes ind i glanspapir eller glattes ud på den røde løber med en kendis under armen.

Alkoholikere fortjener at få de bedste chancer for at vælge ædrueligheden og deres familie fortjener at leve uden magtesløsheden og bekymringen.


Jeg skrevet bogen "LÆSKEDRIK FOR TØRSTIGE SJÆLE", ud fra mine mere end 30 års erfaring med behandling af misbrugere.

Du kan investere i den på www.clinicbetterlife.dk .

Jeg har en passion for at bekæmpe misbrug. Jeg har hjulpet mange misbrugere til et liv i værdighed og ædruelighed og stoffrihed.

Jeg tilbyder en gratis online samtale, hvis du, eller en du kender, har et misbrug.

Misbrug er verdens problem nr. 1. Og vores børn er måske de næste ofre.

For hver misbruger er der 5 pårørende der græder.
50 views0 comments

Comments


bottom of page