top of page
Search

Der er forskel på mental sundhed og trivsel? Gør vi noget godt?


Vil du med til Skidrow i Los Angeles, der hvor magtesløsheden giver mening og en hjælpende hånd har betydning

Vi mennesker fødes med evnerne til at være lykkelige. Små børn har evnen til samarbejde og dele og lege sammen. Vi er født til at leve tillidsfuldt og arbejde effektivt og målrettet og koncentreret. Disse evner er en del af vort naturlige system og ligger i vores hjerne klar til at blive brugt. Vi er HELT klar til at være lykkelig i det øjeblik vi fødes. Dette er ens for alle mennesker, uanset hvilken kultur eller hvilket land man er født i og kommer fra.

Vores hjerne er indrettet til AUTOMATISK at føre os til det sted, hvor vi er lykkelige.

Det er vores meninger, indlæringer og "indre programmer", som føre os i mental USUNDHED og mistrivsel..

Vi danskere er et lykkeligt folkefærd eller er vi? Men vi kan stille spørgsmålene? Hvorfor er din nabo ulykkelig? Hvorfor er din datter narkoman? Hvorfor er din ægtefælle "gået ned med stress? Hvorfor har så mange depression og angst? Hvorfor er vores unger bange for "at jorden går under"? Hvorfor er så mange på smertestillende medicin og psykofarmaka?

Der bevilges penge og flere resurser. Der er afholdes stress seminarer og kurser i det ene og det andet emne for at bedre trivsel og sundhed.

Aldrig har der været så stor fokus på "at vi skal have det godt".

Hvad gør vi forkert? Er det samfundets skyld? Er kravene blevet større til det enkelte individ?

Jeg ser, at vi har 2 helt fundamentale opfattelser, som i den grad forhindrer, at vi befinder os i en lykkelig tilstand.

Den første er, at vi accepterer det som en naturlov, at vi kun kan være lykkelige, hvis vore omstændigheder tillader det. Jobbets arbejdsmiljø, boligens standard, familiens tilstand, helbredet, økonomien afgør, om vi trives. Er der mislyde i omstændighederne kobles det straks på vores mentale sundhed.

Og er det nu klogt?

Mental sundhed er en naturlig tilstand, som vi får i fødselsgave. Trivsel skabes af vore holdninger.

Lad os vende tilbage til FACTS: At vi fødes til at være lykkelige. Men hvad er det så, der går galt?

Lad os tænke tanken, at vi fra fødslen kan programmeres via opdragelse og læring og træning af sunde færdigheder i forbindelse med følelser.

Men hvad gør os så ulykkelige og hvordan slipper vi den destruktive programmering og indlæring.

Lad os tænke tanken, at vi er egnet til at fjerne os fra vilkår, hvor vi ikke trives?

Men hvad holder os tilbage fra at flytte " dårlig miljø og stemning", når vi mistrives?

Svaret er, at kurser, coaching, events, seminarer og traditionel psykoterapi kun kan fjerne den bevidste forkerte programmering, måske mindre end 10%. Den største destruktive programmering ligger i underbevidstheden og den er ikke tilgængelig i "vågen bevidst tilstand".

Og frygt får os til at forblive i omstændigheder, hvor vi mistrives. Denne frygt ligger også i det underbevidste sind; altså ikke tilgængelig i vågen tilstand. Vi mærker kun toppen af den, men den styrer vore handlinger.

Hvis disse tanker holder stik; ja så håndterer vi stress, depression, angst og mistrivsel med forkerte og måske decideret skadelige teknikker og metoder.

Vi anvender det bevidste sind til at løse "underbevidste problemer" med.

Vi anvender en hammer til at skrue en skrue i væggen?

Resurserne hældes i en bundløst "forkert" hul. Vi fodrer det bevidste sind med teknikker og appellerer til vores viljestyrke/bevidste sind om at være tovholder.

Den anden fundamentalt forkert opfattelse er, at vi "skal have mere " for at have det godt. Vi skal have mere tid, mere tid til familie og venner, penge, fritid, arbejde, nærhed, venskab, kærlighed, sex, sund mad, søvn osv.

Det kan så undre, at i takt med at vores levestandard stiger, og vi arbejder mindre end tidligere, så bliver vi mere og mere stressede og mentalt syge.

Og hvad gør vi så ved det?

Flytter vi ud i ødemarken med hele familien? Tager vi endnu et retreat på Bali, hvor vi lærer meditation? Går vi ned i tid på jobbet?

Giver vi en killing, når der samles ind fra hjælpeorganisationer?. Køber vi gerne Hjemløse bladet for en 20-er?

Lufter vi gerne vore gode intentioner om et godt samfund over Webergrillens hygge med gode venner og familie.

Spurter vi afsted med kolleger til Marathonløb for et "godt formål"?

Stemmer vi politisk på de partier, som vil hjælpe de svage i samfundet?

Svaret er, at vi kun kan bevare vores rigdom, både den mentale og den fysiske, hvis de KONKRET deler med dem, som mangler.

Forudsætningen er, at vi får armen ud af navlen og hovedet ud af rumpetten.

At vi stopper med at overforbruge sætningerne: " jeg vil gerne have - jeg mangler - jeg har brug for".

De sætninger skaber en ULYKKELIG tilstand i både underbevidsthed og bevidsthed.

Og det er ikke tilstrækkeligt at gi' en 20-er eller måske mere til indsamlinger.

Man får overskud af at hjælpe! Man bliver glad i låget af at hjælpe!

I Danmark er der ingen STOR nød! Her er det i dagligdagen, at hjælpsomheden kan gøre underværker. Fattigdommen er relativ. Altså den sættes i perspektiv til generelle "tilstand".

Vi kan komme meget mistrivsel til livs, hvis vi dagligt spørger vores børn, kolleger, venner, familie og os selv:

HVEM HAR DU HJULPET I DAG? Altså hjulpet med en EKSTRA hånd, betalt en regning for en anden, delt din madpakke, sørget for at ingen følte sig udenfor? Sat dig hos en kollega i kantinen, hvor du ikke plejer at side, undladt at tale om andre, talt venligt til en, som "ikke fortjente det",

Min konklusion, når det kommer til trivsel er, at vi kunne skabe meget mere trivsel i dagligdagen, hvis vi satte handling på fremfor at slænge os i vores egen comfortzone, når vi trætte kommer hjem efter møder på jobbet om trivsel og inspirerende kurser i mental sundhed.

Min konklusion er, når det handler om mental sundhed, at 1000 kurser og events eller brochurer intet forandrer på de grundlæggende indre programmeringer, som skaber den mentale usundhed og stress, angst og depressioner.

KUN ved at skabe kontakt, via underbevidstheden, til de indre programmeringer, som har skabt problemerne eller "de negative omstændigheder", kan vi få (gen)skabt den lykkelige tilstand vi er født med.

KUN ved at hjælpe andre, på helt konkret og daglig plan, kan vi trives.

Opfører vi os som eneboere på en øde ø/ har nok i vores egne behov for hygge og afslapning - omgivet af hajer i havet /omstændigheder, medicin, terapi - så vil vi til sidst vælge at blive føde for de sultne hajer/ give omstændighederne skylden, spise medicin og bruge penge og tid på terapi/coaching

Du skaber din lykke og din trivsel ved dine handlinger - gør godt føl godt.

Der er ikke brug for komplicerede metoder eller terapier for at være lykkelig -

vores hjerne, vores hjerte rummer, hvad vi behøver og passwordet er venlighed og hjælpsomhed.

Løsningen ligger lige til højrebenet:

Få fjernet dine mentale underbevidste programmeringer, som forhindrer dig at have det fantastisk i alle sammenhænge. Også når krisen kradser og dine følelser mærkes tunge at bære.

Jeg anbefaler en hypnosesession, hvor du slipper programmeringerne, der ikke gør dig lykkelig. Vælger du mig som hypnotisør giver jeg UBESKÅRET honoraret til NON PROFIF www.startswithonetoday.com

Træd op og i karakter der, hvor du til DAGLIG ser, at der er brug for dig og dit.

GØR EN GOD FORSKEL og lad det blive en vane.

Jeg anbefaler, at du tager en tur til Los Angeles og for sat den danske/din egen mistrivsel i det rette perspektiv. Jeg fungerer gerne som tour guide i elendighedens mekka i SKIDROW - der hvor magtesløsheden giver mening og en hjælpende hånd har betydning.

De kærligste bevidste og underbevidste ønsker til dig og tak fordi du læste opslaget til ende.

Susanne Bech Simonsen


13 views0 comments
bottom of page